Bordrox Bordro Hizmetleri

[email protected]

6645 Sayılı Teşvik Nedir?

2017 yılında çıkarılmış olan 687 sayılı kanun hükmünde kararnameyle uygulanan 6645 Sayılı Teşvik süresini doldurmuştur. Ancak 2018 yılında tekrar yürürlüğe girmiştir. 2 Ağustos 2018 tarihinde TBMM’ye sunulan “Vergi Kanunları ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı” ile uygulanmaya başlanmıştır. 4447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu’na eklenen geçici 19.ve 21.maddelerle teşvikin 1 Ocak 2018 – 31 Aralık 2020 tarihleri arasında uygulanması öngörülmüştür. 6645 Sayılı işbaşı eğitim teşviki için şartlar aşağıda belirtildiği şekildedir. İşbaşı eğitim programı, kişinin mesleki eğitim bilgilerini geliştirmesi ve aktif olarak iş hayatında kullanması amacıyla uygulanan teşviktir.

6645 Sayılı Teşvik Başvuru Belgeleri

İşveren için işbaşı eğitim programından yararlanma şartları arasında başvuru belgeleri:

  • Teşvik Talep dilekçesi
  • İşveren Taahhütnamesi
  • Teşvik için ön talep formu
  • Ticaret sicil gazetesi
  • Faaliyet belgesi
  • Vergi Levhası
  • Son 3 aya ait sigorta hizmet dökümü
  • Şirket yetkilisinin imza sirküleri olmak üzere listelenebilir.

6645 Sayılı Teşvik uygulamasında yararlanmak isteyen işveren tarafından bu belgelerin İŞKUR’a teslim edilmesi gerekir. Verilen belgelerin incelenmesi neticesinde teşvikin verilmesi kararlaştırılırsa işveren ve işçi arasında İŞKUR desteği ile bir sözleşme yapılması sağlanır.

6645 Sayılı Teşvik Uygulaması

Teşvik uygulamasında karşılanması gereken şartlar ve uygulama şu şekildedir:

  • Teşvikten yararlanmak için en az 2 sigortalı çalışana sahip olunması gerekir.
  • Çalışan sayısının %30’una kadar katılımcı talep edilebilir.
  • Programdan yararlanmak isteyenler en az %50 istihdam taahhüdü vermelidir.
  • Katılımcıların program süresi boyunca istihdam edilmesi gerekliliği bulunur.
  • 6645 sayılı işbaşı eğitim programı kapsamında bilişim ve imalat sektörleri için en fazla 6 aylık bir destek sağlanır.
  • Diğer sektörlerde ise en fazla 3 aylık bir uygulama süresi bulunur.

İşbaşı Eğitim Teşviki Süresi ve Tutarları

Teşvik uygulamaları; siber güvenlik, bilişim, oyun geliştirme ve kodlama gibi alanlarda programa katılan 18-29 yaş arası gençler için uygulanır. 6645 Sayılı teşvik için bu alanlarda uygulama süresi 9 aydır.

Program günde en az 5 en fazla 8 saatlik mesai saati ile haftanın 6 günü eğitim görülebilecek bir eğitim ve uygulama sürecini kapsar. Haftalık mesai süresi en fazla 45 saattir.

Program süresi boyunca katılımcıları için zaruri giderleri için günlük 61,65TL, öğrenciler için 46,23 TL, işsizlik ödeneği alanlar için 30,82TL İşkur tarafından karşılanır. Programda yukarıda yer alan ve geleceği şekillendiren meslek grupları için bütün katılımcılara 75 TL zaruri gider ödemesi yapılır.

İşbaşı eğitim programı teşviki kapsamında istihdam edilen çalışanlar,  bu teşvikten yararlanırken başka bir teşvikten yararlanamazlar. Ancak teşvik sona erdiğinde başka teşviklerden yararlanma hakkına sahip olabilirler.

Teşvik ve bordro danışmanlığı alarak iş yükünüzü hafifletebilir, mali denetimlere uygun düzenlenen belgelerle herhangi bir idari para cezası almanın önüne geçebilirsiniz. 6645 Sayılı teşvik ve diğer işveren teşvikleri ile ilgili bilgi almak için şimdi bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.