Bordrox Bordro Hizmetleri

[email protected]

Yurt Dışı İşçilerde Hazine Yardımı

“Vergi Kanunları İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” kapsamında 2018 yılında 7103 sayılı teşvik yürürlüğe girmiştir. 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu maddelerine eklenmiş olan 19. madde İle iş kanunu hükümlerinde yerini almıştır.

İş hayatında işçi ve işveren açısında faydalar sağlayacak güncellemeler ve düzenlemeler bu teşvik ile daha da yer edinmiştir. Öyle ki bu teşvik yürürlüğe girip kanunlaşmadan önce Kamuoyunda çok fazla geri bildirim alınmıştır. Vergi yasalarını da kapsayan torba kanun niteliğiyle çok sık gündeme getirilmiştir. Torba kanun (yasa); birbirinden farklı, birbiriyle bağlantılı ya da bağlantısız çeşitli konuları düzenleyen bir yasadır. Ayrıca kanun kararnamelerindeki hükümlerin değişikliklerini de düzene koyan yasa torba kanundur.

7103 sayılı teşvik sayesinde hem çalışanlar hem de iş yeri sahipleri ortak bir menfaat sağlayabilirler. Özellkle istihdamın artması ve iş sahasının genişletilmesi noktasında katkısı büyük olan teşvik her iki tarafın da haklarını korumayı hedefler.

7103 Sayılı Teşvik Kimler İçin?

Engelli, genç ve kadın işçi istihdamının yaygınlaştırılıp çalışma yetisi olan hemen herkesin iş sahibi olmalarını destekleyen 7103 Sayılı Teşvik aynı zamanda işveren adına da birçok avantaj sunar. Bahsi geçenden teşvik yasasından faydalanabilmek için işçi ve işveren açısından gereken şartlar iki ayrı grup olarak ayrılmıştır.

Buna göre bir sigortalı çalışan işçinin 7103 sayılı indirimden yararlanması için:

  • 01.2018 ve 31.12.2020 tarihleri aralığında iş başı yapmış olması,
  • İŞKUR kaydı olan bir işsiz olması,
  • İşe alındığı tarihten itibaren son üç aylık süreçte Sosyal Güvenlik Kurumu’na ödenen aylık prim ve hizmet bildirimlerinin yapılmış olması gerekir. Buna göre ilgili evraklar ya da prim hizmet beyannamelerinin toplam 10 günden fazla bir zamandır kayıtlı olmamalıdır.

Ayrıca çok yeni bir tarihte yürürlüğe girmiş olan ilave uygulama sayesinde 01.01.2018 ve 31.12.2020 tarihlerinde işe girmiş olan bir çalışan için özel durumlarıyla ilgili yenilikler söz konusudur. Kanun kapsamında belirtilmiş olan diğer koşulların yerine getirilmiş olması gerekir. 2020 yılı dahil olmak üzere 7103 Sayılı Teşvik avantajlarından 1 yıl boyunca teşvikten yararlanma olanağı bulunur. Ancak:

18 ile 25 yaş aralığındaki genç işçiler,

Engeli bulunan çalışanlar

18 yaş üstü kadın işçiler teşvikten daha uzun süre ile yararlanabilir.

Bu kişiler için 1 yıl değil 18 aylık bir teşvikten yararlanma olanağı bulunur.

İşveren Açısından Teşvik Şartları

Teşvikten yararlanma şartları işveren açısından:

  • İmalathane bazında faaliyet gösteren iş yerinin işverene ait olması,
  • İşverenin ya da işçilerden en az birinin imalat alanında ustalık belgesinin bulunması,
  • İşverinin iş yeri için 2017 Ocak ve Aralık ayları aralığında teslim edilen APHB yahut MPHB’ye kayıtlı işçisinin 1 ile 3 kişi arasında olması,
  • Hak ediş kapsamındaki prim ödemelerinin verilen yasal süre içinde ödenmiş olması,
  • Vakti geçmiş sigorta ödemesi, işsizlik sigortası ödemesi, idari para cezaları ve bunlardan kaynaklanan gecikme cezası/ gecikme zammı borçlarının olmaması, oluşmuşsa taksitlendirilmiş olması gerekir.

Ayrıca 7103 Sayılı teşvik uygulamasına dahil edilecek çalışan grupları arasında:

  • SGDP’ye üye sigortalı işçi emekliler,
  • Hastalık raporlu ya da izinli ay içinde çalışmamış ve maaş ödenmeyen sigortalı işçiler yer alır.

7103 Sayılı Teşvik Hesaplaması ve Tutarı

Detayları yukarıda açıklanmış olan 7103 sayılı teşvik, işçinin ve işverenin hizmet verdiği sektöre göre çeşitli hususlar göz önünde bulundurularak hesaplanır.

İmalat ya da teknoloji/ bilişim sahasında bulunan işyerleri için günlük brüt asgari ücret sigortalının priminin ödenen gün sayısıyla çarpılır. Çıkan sonuca ek olarak çalıştırılacak her bir sigortalı için 5.412 TL’ye kadar “prime esas kazanç tutarı” ödenir. Bu ödeme için olan primlerin tamamına (761.06 lira ile 2.029.50 lira arasında)  121.95 lira gelir/ damga vergisi  alınır.

Diğer sektörler için ek olarak istihdamı sağlanacak her işçinin sigortasına esas kazanç alt sınırı baz alınıp hesaplama yapılır.  Buna göre tüm ödemeler için  (761.06 TL)  yine 121.95 TL olmak üzere gelir ve damga vergisi uygulanır.

7103 Sayılı teşvik hakkında daha fazla bilgi almak, teşvik ve bordro danışmanlığı için hizmet talebinde bulunmak için bize iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.